2 МАЙ - ДЕН НА ХАРМАНЛИ

120
Тържествената сесия на Общински съвет Харманли, по повод празника на града започна с химна на РБългария, изпълнен от учениците от ОУ „Иван Вазов“.
Поздрав към всички отправиха децата на Детска градина „Детски свят“, като изпълниха песен за България и Полка.
Кметът на Община Харманли Мария Киркова поздрави своите съграждани и гости на града, като им пожела здраве, сигурност, спокойствие и светли Великденски празници. „Благодаря ви, че днес на празника на Харманли, сме тук заедно! Заедно празнуваме, заедно се справяме с трудностите. Надявам се всички да сте видели и усетили, че през последните години, ние които сме избрани да носим отговорността на управлението на града, сме вложили цялото си време, внимание и професионализъм в дейности, които променят стъпка по стъпка облика на града. Моите мечти са като вашите, те чертаят желанието ни да живеем по-добре и по-сигурно в този град и бъдещето да ни гарантира, че утре ще се радваме на успехите на нашите деца.“
Председателят на ОбС Харманли Ангел Цанков връчи грамоти на учениците от отбор „ALEKO Engineers“ с ръководител Мария Карабалиева от НУ „Алеко Константинов“ гр. Харманли, спечелили най-високото отличие на 10-то юбилейно STEM & Educational Robotics Competition 2024 в Гърция.
Поздрави към гражданите отправиха представителите на групи общински съветници на ОбС Харманли, Председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев, почетният гражданин Стефан Чернев и Председателя на Интеракт клуб Харманли Ванеса Петрова. Община Харманли получи поздравителни адреси от институции, детски градини, училища, кметове на общини от областта, от НСОРБ.
Тази година званието „Почетен гражданин“ бе присъдено на д-р Златка Чанкова за дългогодишен принос в полза на гражданите в сферата на здравеопазването в община Харманли.
Честит празник, Харманли!