151 ГОДИНИ – ПОКЛОН И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ДЕЛОТО И ЖИВОТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА.

253
Харманли свежда днес глава в знак на почит към Васил Левски. Пред паметника на Апостола на пл. „Възраждане“ с възпоменателна церемония бе отбелязана 151 години от гибелта му.
„Днес, повече от век и половина след неговата гибел, ние трябва да помним безценните уроците, които Апостола ни остави за краткия си героичен житейски път. Левски ни учи, че историята се прави със съучастие, с обща вяра, със стремеж, който превъзхожда всички поотделно, защото времето не чака. И нека помним, че днес на свой ред, ние пишем историята. И нека не оставяме само кривиците си, а и стремежите си като народ с достойнство, вярност и труд. Той ни показа как с ентусиазъм, решителност и посветеност можем да преодолеем всички препятствия и да постигнем свобода и просперитет. Нека вдъхновени от неговия пример, продължим да работим за справедливост, равенство и развитие на нашата родина. Васил Левски остави неугасваща следа в сърцата на българския народ и неговата жертва ще бъде вечно помнена. Нека неговият дух ни вдъхновява да бъдем по-добри, по-силни и по-единни, за да изградим по-добро бъдеще за всички нас, за нашите деца и внуци.“ подчерта кметът на Община Харманли Мария Киркова в своето тържествено слово по повод 151 години от безсмъртието на Васил Левски.
Възпитаниците на НУ „Алеко Константинов“ докоснаха сърцата ни с песента за Апостола и рецитала, който изнесоха. Отслужена бе и панихида в памет на дякон Левски от Архиерейски наместник Отец Живко Петров и отец Максим.
Пред паметника на Васил Левски като почетен караул застанаха представители от регионален клон ,,Шести конен полк " Харманли, част от национално дружество ,,Традиция".
Венци и цветя поднесоха Ръководството на Община Харманли, Общински съвет Харманли, общински съветници, представители на политически партии, организации, училища и детски градини, граждани.
Поклон пред теб, Апостоле! ????????