Информационен бюлетин вижте всички  

Бебе 2008 на Харманли орисано за лекар

1239

Да е здраво, да порасне и стане лекар – така бе орисано първото родено в Харманли бебе за 2008 г. Мартин Русев изплака на операционната маса точно в 17.40 часа на 2 януари в местната МБАЛ. Малкият господин сега тежи 3070 кг и е висок 50 см. „Хвана” го лекар със 1500 раждания в професионалната си практика – д-р Ердинч Чолев. Именно той е орисникът на момчето, по настояване на майката Румяна Русева.
Тръгналото по нормален начин раждане премина в секцио, понеже се установи, че бебето е с прилепена до главата ръчичка. Това усложнява нещата и рискът от родов травматизъм за майката и детето е много голям. Затова пристъпихме към оперативно родоразрешение, поясни д-р Чолев. В екипът е бил и шефът на АГ отделението д-р Кирил Дочев.
Днес, когато бе изписването, щастливите родители бяха изненадани с подарък от общината – детско столче. То бе подарено лично от зам.-кмета Гено Генев. Да стане кмет, бе едно от пожеланията. Нищо чудно, като се има в предвид, че баба му Яна Русева е кметица на с. Овчарово.
За 33-годишната майка на Мартин това е второ раждане, каката Яна е вече на 7 години. Румяна Русева е учител по професия, сега работи като библиотекар в Любимец. Таткото Митко пък е шофьор на цистерна.
И първото, и последното за 2007 г. бебета в Харманли са родени със секцио. Общо 220 момичета и момчета са изплакали в местната МБАЛ през миналата година, като се има предвид, че 3 месеца АГ-отделението бе в ремонт. Той бе финансиран със средства на общината.