Информационен бюлетин вижте всички  

170 хора с увреждания честваха 3 декември в Харманли

1131

170 хора с увреждания от община Харманли отпразнуваха днес своя Международен празник – 3 декември. За тях тържество спретна Община Харманли, съвместно с клубовете на хората в неравностойно положение. За много от мъжете и жените бе осигурен транспорт, за да могат и те да станат част от празнуващите. На всички имаше празничен обяд, а за веселото настроение се погрижиха местни народни певци.
Хората с увреждания бяха поздравени лично от кмета Михаил Лисков и от депутата Минка Русева. Положилата преди две седмици клетва за народен представител г-жа Русева обеща, че в парламента ще работи за отстояване правата на инвалидите. Тя увери, че законопроектите, свързани с тези хора, се разглеждат приоритетно в НС.
Над 800 са хората с увреждания в община Харманли. Международният празник на инвалидите се чества от 1992 г., когато Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Ден на тези хора. Съвсем скоро пък - на 15 декември - ще се отбележи поредна годишнина от създаване на Българския съюз на инвалидите.