ОЩЕ ДВЕ НОВОИЗГРАДЕНИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ РАДВАТ ДЕЦАТА НА ХАРМАНЛИ

640

Горещият августовски ден в Харманли се превърна в истински празник за десетки деца, които взеха участие в изнесената на открито работилница „Сръчкомания” и по този начин споделиха с приятели радостните си емоции около тържественото откриване на най-новата детска площадка в града, тази на ул. „Самуил”.
Освен новооткритото съоръжение днес, кметът Мария Киркова сподели пред насъбралото се множество, че още една детска площадка, по ул. „Васил Левски” също е завършена тези дни и вече е в експлоатация. Средствата за изграждането на съоръженията са от общинския бюджет.
„Тази детска площадка не е първата, няма и да е последната. Осигуряването на адекватни условия за забавления, спорт и детски игри винаги е било приоритет в нашата работа. Пожелавам на всички много радостни емоции и приятни мигове, тук в тази зона за игри. Играйте на воля, забавлявайте се, използвайте пълноценно летните ваканционни дни ” - каза в приветствието пред присъстващите градоначалникът на Харманли. 
Мария Киркова увери още, че съвсем скоро, когато атмосферните условия позволят, теренът ще бъде залесен с подходяща растителност. Предстои да бъдат поставени и пейки за удобство на по-възрастните придружители на децата. Тя призова всички малчугани да пазят новите съоръжения за игра, за да може да им се радват дълго време. 
Балони полетяха в небето, а музика и весели игри допринесоха за щастливите усмивки по детските лица. Организаторите бяха предвидили и почерпка за малчуганите. Родителите на децата от квартала благодариха на местната власт за облагородения терен, който според тях вече е притегателно място за малки и големи.